-

El Perro krajem maja u Beogradu

El PerroKrajem maja meseca El Perro, novi bend koji predvodi gitarista, pevač, kantautor i producent Parker Griggs iz Radio Moscow, dolazi na drugu evropsku turneju. Parker Griggs je u dva navrata sa Radio Moscow svirao u Beogradu, a novi kontakt sa beogradskom publikom imaće u sredu, 31. maja od 21:00 u Kulturnom centru Grad.

Zvučna slika grupe sadrži elemente koje će ljubitelji Radio Moscow prepoznati, ali ovo je rok muzika sa novim, svežim pristupom i osećajem. Debi album „Hair Of El Perro“za polaznu tačku uzima teški psihodelični rok, da bi se potom zaglavio na sinkopiranijoj teritoriji, začinjavajući svoj zvuk latino ritmovima i nagoveštajima gruva u Funcadelic stilu. Moglo bi se reći da El Perro svira psihodelični fank rok i to bi možda bila i najpreciznija žanrovska odrednica. U bendu su i bivši Radio Moscow bubnjar Lonnie Blanton, basista Shawn Davis, gitarista Holland Redd i perkusionistkinjaTawny Harringt.

Prošle godine objavili su prvenac koji je Parker kompletno snimio sâm, odsviravši svaki ton na svakom instrumentu zabeleženom na ploči, baš kao što je učinio sa prvim Radio Moscow albumom davne 2007. Izdavač je AliveRecords poznat po dobrom ukusu kad je garažni bluz u pitanju s obzirom na to da su neka od imena na etiketi sam vrh žanra. Od apsolutnih prvaka sveta u ovoj kategoriji Black Diamond Heavies, James Leg, Left Lane Cruiser i Radio Moscow, preko crnih legendi delta bluza (T-Model Ford) i soula (Swamp Dogg), te superkomercijalnih Black Keys.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji za 1200 dinara, a prodajna mesta su Pub Brod i Čumić Chillton. Na dan koncerta cena karte će iznositi 1500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo