-

El Perro donosi fank rok zvuk u AKC Fuzz

El Perro

Niška publika biće u prilici da čuje psihodelični fank rok sastav El Perro koji će, u sklopu svoje evropske turneje, nastupiti u utorak, 30. maja u klubu AKC Fuzz.

El Perro je novi bend koji predvodi gitarista, pevač, kantautor i producent Parker Griggs iz Radio Moscow. Zvučna slika grupe sadrži elemente koje će ljubitelji Radio Moscow prepoznati, ali ovo je rok muzika sa novim, svežim pristupom i osećajem. U bendu su i bivši Radio Moscow bubnjar Lonnie Blanton, basista Shawn Davis, gitarista Holland Redd i perkusionistkinja Tawny Harringt.

Debi album „Hair Of El Perro“ za polaznu tačku uzima teški psihodelični rok, da bi se potom zaglavio na sinkopiranijoj teritoriji, začinjavajući svoj zvuk latino ritmovima i nagoveštajima gruva u Funcadelic stilu. Moglo bi se reći da El Perro svira psihodelični fank rok i to bi možda bila i najpreciznija žanrovska odrednica.

Prošle godine objavili su prvenac koji je Parker kompletno snimio sâm, odsviravši svaki ton na svakom instrumentu zabeleženom na ploči, baš kao što je učinio sa prvim Radio Moscow albumom davne 2007. Izdavač je Alive Records poznat po dobrom ukusu kad je garažni bluz u pitanju s obzirom na to da su neka od imena na etiketi sam vrh žanra. Od apsolutnih prvaka sveta u ovoj kategoriji Black Diamond Heavies, James Leg, Left Lane Cruiser i Radio Moscow, preko crnih legendi delta bluza (T-Model Ford) i soula (Swamp Dogg), te superkomercijalnih Black Keys.

Krajem maja meseca El Perro odlaze na drugu evropsku turneju.

Karte su u pretprodaji po ceni od 700 dinara i mogu se kupiti u Birtiji kod Dušana. Cena karte na ulazu biće 1000 dinara.

Vrata prostora se otvaraju u 21h.

Najnovije vesti

Izdvajamo