Einstürzende Neubauten, King Khan i Rosetta na SuperUho festivalu

rosettaDrugo izdanje SuperUho Festivala održaće se od 4. do 6. avgusta u Šibeniku, na autentičnoj i intimnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži BANJ, svega 10 minuta laganog hoda od starog gradskog jezgra.

Kao prvog važnog izvođača drugog SuperUho Festivala organizator najavljuje pionire konceptualne industrial muzike, nemački kultni bend Einstürzende Neubauten koji postoji od 1980. godine u sastavu: Blixa Bargeld (glavni vokal, el. gitara, klavijature), Alexander Hacke (bass gitara, el. gitara, vokal), N.U. Unruh (ručno rađeni instrumenti, perkusije, vokal), Jochen Arbeit (el. gitara, vokal), i Rudolf Moser (ručno rađeni instrumenti, perkusije, vokal).

King Khan jedan je od važnijih zabavnih/kontrorverznih muzičkih rock performera na nezavisnoj muzičkoj sceni. Indijskog porekla, rođen i odrastao u Kanadi, King Khan je tijekom 90-ih godina svirao u pregršt bučnih garažnih rock’n’roll bendova od kojih treba izdvojiti The Spaceshits, poznate po nasilnim i krajnje haotičnim koncertima. Nakon The Spaceshitsa, King Khan nastavlja rad s prijateljem Mark Sultanom u dvočlanom bendu King Khan & BBQ show, a paralelno se formira i King Khan And The Shrines koji će nastupiti na ovogodišnjem SuperUho Festivalu.

Rosetta je američki bend nastao 2003. godine u Philadelphiji, čiji je zvuk kompaktna mešavina post hard corea, shogaze, ambient, drone i avangardne glazbe. Zvuk koji stvaraju varira od ambijentalnih instrumentalnih deonica koje postepeno prelaze u vrlo glasan zvuk koji može dostići intenzitet buke koju stvara raketa pri lansiranju u orbitu, preko čega negde iz dubine bruji distorzirani apokaliptični vokal. Nastupe uživo im karakteriše tsunami energije koji s pozornice udara direktno u glavu i srce publike. Ljubitelji bendova poput Neurosis, My Bloody Valentine ili Isis sigurno će se razveseliti gostovanju Rossete na SuperUho Festivalu. Do sada su izdali četiri albuma za diskografsku kuću Translation Loss.

I ove godine biće organizovan kamp u sklopu lokacije festivala, u čijem se neposrednom radijusu nalaze i glavna pozornica, uređena plaža te parkiralište velikog kapaciteta. Na svim ključnim lokacijama biće dostupan besplatni wi-fi zahvaljujući Iskonu, koji je i 2015. godine kao generalni sponzor odlučio podržati SuperUho. Veliki večernji Iskon lounge te muzikom naoružana Iskonova dnevna pozornica na plaži Banj će tako i ove godine biti sastavni delovi i omiljena okupljališta festivalskih gostiju u pauzama između nastupa izvođača.

Ulaznice za drugo izdanje SuperUho festivala mogu se kupiti po promotivnim i redovnim cenama na pretprodajnim mestima u Zagrebu i Šibeniku, te online putem Dirty Old Shopa.

Cene ulaznica i promotivni periodi prodaje:

  • 250kn (do 01.03.)
  • 290kn (do 03.08.)
  • 320kn (na ulazu)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=VSIWeGl5BJQ&w=420&h=315]

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.