-

Naslovna Vesti Najave koncerata Džez diva Dajen Rivs jedna od zvezda 35. Beogradskog jazz festivala

Džez diva Dajen Rivs jedna od zvezda 35. Beogradskog jazz festivala

Posle Sare Von, Karmen Mekrej, Nensi Vilson, Nine Simon i Kasandre Vilson, Beogradski jazz festival na svom 35. izdanju konačno ima čast i privilegiju da ugosti Dajen Rivs, umetnicu koja je obojila moderni vokalni džez, prihvatajući zvuk novog vremena, strukture i stilove ukrštene sa džezom, ali ni jednog trenutka ne zapostavljajući tradiciju na kojoj je odrasla. Kombank dvorana – isto mesto na kojoj je slavna Sesi opčinila publiku legendarnog beogradskog Njuporta – biće poprište susreta sa njenom najupečatljivijom naslednicom, 24. oktobra na 35. Beogradskom džez festivalu.

Dajen u Beograd dolazi drugi put, ali premijerno na Beogradski džez festival, upisujući se na zlatnu listu diva koje je manifestacija ugostila od svog osnivanja

Dom omladine Beograda od 22. do 27. oktobra 2019. predstavlja 35. Beogradski džez festival, pod sloganom „Džez svetkovina / Jazz Celebration“ i poklanja publici više nego obično: umesto 5, trajaće 6 dana, sa skoro 30 koncerata i nizom pratećih programa. Pored festivalskog doma, Doma omladine Beograda, ponovo ćemo biti i u Kombank dvorani, u kojoj su održani brojni koncerti za pamćenje tokom duge istorije.

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe