fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Dža ili Bu u petak u Nišu

Dža ili Bu u petak u Nišu

Kao što smo najavili, kultni beogradski pank-rok bend sa Vračara, Dža ili Bu, nastupiće u Nišu posle nešto više od godinu dana.Koncert će biti održan ovog petka, 27.aprila od 22 sata u klubu Feedback.

Bend najavljuje malo duži nastup i dodaje da su u repertoar ubacili dosta starih pesama koje godinama nisu svirali, ali naravno da neće izostati ni hitovi kao što su: “Ustani i kreni“, „Večna lovišta“, „Živeo Staljin“, „Diktatore“, „Fliperaški san“, „Aljaska“, „Vip“, „Drugovi“, „Zemlja nojeva“, „Osnovna škola“, „Stampedo“ i druge.

Ubacili smo u repertoar još starih pesama koje godinama nismo svirali. Očekujte malo duži nastup. Voleo bih da nas čuju i oni koji nikad nisu, pogotovu mlađe generacije. Vidimo se dvadeset sedmog!”, poručuje frontmen “Džabuanera” Nebojša Simeunović-Sabljar pred predstojeći koncert u Nišu.

Podsećamo, Dža ili Bu se vraća u grad na Nišavi posle sjajnog i rasprodatog prošlogodišnjeg koncerta u Feedbacku, koji je bend tada ocenio kao jedan od najboljih na dvogodišnjoj turneji koja je obuhvatila pedesetak gradova.

Dža ili bu su jedan od koncertno najaktivnijih bendova na našim prostorima. U poslednjih pet godina svirali su više od 250 koncerata širom regiona, a tokom dosadašnje karijere održali su ih više od 700.Grupu su prvog maja 1987. godine osnovali Nebojša Simeunović Sabljar (gitara), Stojan Radičević (vokal, gitara), Duško Milojević (bas) i Dejan Milojević – Kid (bubnjevi). Bend iza sebe ima sedam studijskih albuma i uveliko radi na novom,osmom po redu.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara mogu se kupiti u Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 500 dinara.