fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Dža ili Bu sutra u Zaječaru

Dža ili Bu sutra u Zaječaru

Dža ili Bu

U petak, 4. decembra, u Omladinskom centru u Zaječaru nastupiće dobro poznati beogradski pankeri Dža ili Bu. Gosti na koncertu biće mladi bend, Hurleur iz Negotina.

Dža ili Bu sastav je koji postoji već skoro 30 godina. Konstantno koncertno i kreativno aktivni, izuzev pauze sa početka veka, svojom žestokom muzikom i ironičnim tekstovima upirali su u socijalne probleme i sve što smeta i što  je pogrešno. Iza sebe imaju šest studijskih albuma i nebrojeno mnogo koncerata. Bend promocijom obrade pesme „Odiseja“, za koju su snimili spot najavljuje novi album „Sedma sila“ i promoviše svoj rad malom zimskom turnejom u sklopu koje je i nastup u Zaječaru.

Negotinski bend Hurleur osnovan je pre 3 godine i u kratkom roku nastupali su na svim većim festivalima demo bendova poput Bunt Rock Masters, Belgrade Demo Fest, Zaječarske Gitarijade, Rock Village, Rok Pokret Festa. Trenutno imaju aktuelan demo „CAI!“, a svoju muziku opisuju kao krik jedne generacije sa tekstovima punim bunta koji govore o trenutnom stanju u kom se naše društvo nalazi.

Koncert je najavljen za 22 sata, a cena ulaza je 250 dinara.