-

NaslovnaVestiNajave koncerataDwefall & Vetrarnot u Osijeku

Dwefall & Vetrarnot u Osijeku

Vetrarnott

Prvu subotu studenoga (2.11.) rezervirajte za večer black metala! U Danđn (Osijek) stižu dva odlična talijanska black metal benda DEWFALL i VETRARNOT u sklopu “Europa Hermetica” turneje. Podršku će im pružiti domaće black metal snage Wasteland iz Belog Manastira koji će ovom prilikom osječkoj publici predstaviti svoje novo izdanje EP “Berserker”.

DEWFALL je epic black metal bend iz Italije. Njihov prvi demo “Legacy Of Soul” iz 2004. godine, dva puta je proglašen vrhunskim demo izdanjem na talijanskim metal portalima. 2009. godine izdali su prvi album “V.I.T.R.I.O.L.” (Top Album na Metal Maniac i Metalitalia.com).
Na scenu se vraćaju 2012. godine s novim sastavom i s Flavio Paternom kao jedinim izvornim članom, osnivačem i glavnim tekstopiscem. Bend ujedno čini preokret u žanrovskom smislu, te 2013. godine objavljuju novi EP “Painful Death Lake”, sa snažnim black/death metal rifovima i evokativnim epskim utjecajem. S ovim novim materijalom Dewfall se okreće underground metal sceni i nastupima po Italiji i inozemstvu. Također nastupaju na festivalima uz bok s black/death metal bendovima poput Satyricon, Carpathian Forest, Gorgoroth, Taake, Behemoth, Rotting Christ i bendovima extreme metal scene poput Kreator, Annihilator, Exodus, Carcass.
U lipnju 2018. godine dolaze pod okrilje njemačke izdavačke kuće Naturmacht Productions,
kako bi već u listopadu iste godine izdali album “Hermeticus”.

VETRARNOTT je talijanski prog black metal bend čija je svrha predstavljanja i veličanja drevnih običaja, obreda i kultura. Bend je osnovao Gar Ulfr tijekom zime 2015. godine kao jednočlani bend, ali do kraja 2017. godine ga upotpunjuje regrutiranjem Valara i Osculuma.
Ime benda dolazi od Enslaved-ove pjesme Vetrarnótt.

WASTELAND je black metal band iz Belog Manastira kojeg je osnovao Morgoth 2005. godine. Teme koje prevladavaju u tekstovima pjesama su rat, borba, mržnja i priroda.
U početku su svirali primitivni black metal, no s vremenom mijenjaju stil pod utjecajima
viking/folk metala. Trenutno promoviraju najnovije izdanje “Berserker” (EP 2019).

Satnica
Ulaz 21:00h
22:00h Wasteland
23:00h Vetrarnott
00:00h Dewfall

Cijena ulaznice: 25kn