-

Dvostruki Paraf na turneji sa početkom u Beogradu i Novom Sadu

ParafPovodom objavljivanja CD box seta „Sabrana djela 1976-1987“ koji uključuje sve njihove albume, singlove i neobjavljivane žive snimke, riječki pioniri panka pod imenom Paraf kreće na promotivnu turneju. Još jednom u Beogradu, a i Novom Sadu nastupiće sa dvostrukom postavom predvođenom Vim Colom i Valterom Kocijančićem i time obuhvatiti sve faze rada ovog benda.

Prvi na listi koncerata dogodiće se u Novom Sadu u Firchie Think Tank studiju u petak 13. decembra, a već narednog dana, 14. decembra u beogradskom Domu omladine. Ulaznice za beogradski koncert biće u prodaji putem Ticket Vision mreže kao i u Dallas Music Shop-u u Knez Mihailovoj 48 na spratu, u okviru Delfi knjižare u pretprodaji po ceni od 1200 dinara, a na dan koncerta 1500. Ulaznice za novosadski koncert mogu se nagaviti putem mreže Gigstix po ceni od 700 dinara do kraja sedmice, posle 1000 i na dan koncerta 1300 dinara.

„Drago mi je što se vraćamo u Novi Sad i Beograd posle toliko decenija! Radujemo se što ćemo nastupiti pred publikom koja nas poznaje od početka, koja je rasla s nama. Uzbuđeni smo što vidimo mlađu generaciju u našoj publici, decu koja se nisu ni rodila kad smo počeli, a ipak nas danas slušaju“, kaže Valter Kocijančić.

Predgrupa u Beogradu biće Crna lista, bend sastavljen od nekadašnjih članova Urbane gerile, Berliner strasse i Petar i zli vuci. Nakon 38 godina Crna lista svira uživo upravo pesme tih nezaboravnih izvođača.

U Novom Sadu će pre njih nastupiti novosadski Dreddup. Njihovi nastupi okarakterisani su kao energični, ekstremni i ispunjeni elementima teatra.

Paraf je nastao u Rijeci 1976. kao trio u kome su se nalazili Valter Kocijančić na vokalu i gitari, Zdravko Čabrijan na basu i Dušan Ladavac za bubnjevima i uz slovenačke Pankrte smatraju se pionirima panka u nekadašnjoj Jugoslaviji. Bili su ključna pojava panka i novog talasa i stvorili su bogatu scenu: pridružili su se fotografi, dizajneri, modni kreatori, novinari, umetnici stripa i ogroman broj novih bendova. Drugi sastav Parafa sa Pavicom Mijatović alias Vim Colom na vokalima sledio je post-pank standarde i snimio dva mračnija albuma – „Izleti“ i „Zastave“ upotpunjena tada nezaobilaznim zvukom sintisajzera.

Nakon par nezvaničnih reunion nastupa u prethodne tri decenije otkako nisu aktivni i sličnog koncepta koncerata (sa oba vokala iz oba perioda) prilikom promocije box seta Riječki novi val ovogodišnja promocija box seta za Dallas Records je još jedna odlična prilika da se uživo vidi i čuje kultni riječki bend i začetnik novog talasa na ovim prostorima.

Najnovije vesti

Izdvajamo