-

NaslovnaVestiNajave koncerataDvojac Prti Bee Gee u Tvornici kulture promovira album "Petarda"

Dvojac Prti Bee Gee u Tvornici kulture promovira album “Petarda”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

prti-bee-gee
Kultni beogradski hip hop dvojac Prti Bee Gee dolazi u Tvornicu kulture u subotu, 8. listopada. Dvojac koji je već nekoliko puta punio Tvornicu ovoga puta promovirat će peti studijski album “Petarda”.

Prti Bee Gee su početkom 2000. osnovali Moskri, Euffrat i Mickrey Mouse. Jako brzo dobivaju zavidnu reputaciju u regionalnim underground rap krugovima zbog izrazito lucidnih, kontroverznih i duhovitih tekstova i pristupa životu.

Do prvog pojavljivanja u javnosti i na radiju SKC došlo je zahvaljujući podršci grupe Beogradski sindikat. Prva pjesma, „Pajp“, puštena je na radiju SKC 2001. godine, a ubrzo su za One Records 2002. snimili i svoj prvi album „Grejtest hits“. Grupa je vrlo brzo postala popularna među predstavnicima starije hip-hop generacije i u underground rap krugovima i širom regije zbog stihova punih crnog humora. Ovi eksplicitni tekstovi su, uz često spominjanje nasilja, oružja i droge, svrstali ih u srpsku varijantu gangsta rapa što je izazvalo kritike o slavljenju narkomanije i kriminala. Veliki udarac za grupu bila je smrt Moskrija 2005. nakon čega su Mikri Maus i Eufrat nastavili s radom i 2006. godine snimili su album „Moskri“ koji je posvećen njihovom preminulom članu. Treći album, pod nazivom „Tačno u pre podne!!!“ snimaju 2007., dok četvrti album, pod nazivom “Bez šečera” je izdan u listopadu 2011. Najnoviji studijski uradak je “Petarda” objavljena ove godine, a upravo će ga ovim nastupom promovirati u Tvornici.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 40 kn, odnosno 55 kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
• Aquarius CD shop – Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
• Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
• Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
• Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
• Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb