-

Dve benefit svirke za Pauna (Y.O.X.) u klubu Fest

foto: Y.O.X. Instagram
Nakon teške saobraćajne nesreće koju je po povratku s nastupa preživeo Đorđe „Paun“ Paunović, gitarista valjevskog hardcore benda Y.O.X., domaći arhivator svirki VidZeen sazvao je predstavnike domaćeg undergrounda, kako bi u okviru dva benefit-koncerta prikupili sredstva za Đorđev brži oporavak. Događaji će se odigrati 13. pa zatim i 20. novembra, sa različitim lajnapovima, u zemunskom klubu Fest.
Dvovečernja humanitarna akcija proteći će u znaku težeg zvuka, te će u prvoj seriji moći da se čuje uglavnom metal sa uplivima hardcorea, naime, besni crossover/thrash Chemical Tomb, veterani heavy/power metala kod nas, Claymorean, dobro poznate speed/thrasherke iz Jenner, i na dezert, Nothing Sacred – beogradski pankeri, koji će prikazati nešto drugačiji zvuk od ostatka bendova.
Kako se na poziv odazvalo mnogo bendova, tokom druge večeri, posetioci će imati prilike da čuju i pank deo programa – novajlije na HC sceni, s planovima za debi-album u 2023. godini Bez Upozorenja, prekaljene sludgere Nula, koji su jednom prilikom već pošteno prodrmali Fest, zatim zrenjaninski straight edge trojac iz Restore, pa za kraj i crossover sastav sa Vidikovca, WДС.
Na ulazu, pored karata, koje će stajati 500 dinara po večeri, biće takođe i kutija za dodatne dobrovoljne donacije, namenjene Paunu. Ulaz na obe svirke otvara se u 19:30.

Najnovije vesti

Izdvajamo