Duško Gojković i Milčo Leviev zajedno na Nišvilu

Duško Gojković & Belgrade Summit Octet
Duško Gojković

Dve istinska svetske džez legenda, trubač Duško Gojković i klavirista Milčo Leviev nastupiće prvi put zajedno na ovogodišnjem Nišvilu u subotu, 15 avgusta uz pratnju Big Benda RTS-a.

Chico Freeman & Milcho Leviev Quartet
Milcho Leviev

Gojković i Leviev su bez ikakve dileme najznačajniji instrumentalisti, ali i kompozitori, aranžeri i bend lideri poreklom sa Balkana, a svojevrstan ekskluzivitet ovog programa je činjenica da njih dvojica do sada nikada nisu snimali ni nastupali zajedno.

Big Band RTS-a koji će pratiti Duška Gojkovića i Milču Levieva, u svojoj sedmoj deceniji postojanja uspešno održava status jednog od najboljih evropskih velikih džez orkestara – što je priznanje stečeno još 1953. na festivalu u francuskom Juan Lens Pinsu. Gotovo da nema značajnijeg džez muzičara sa ovoh prostora, koji nije prošao „školu“ ovog big benda, kojim su dirigovali Mladen Guteša, Vojislav Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Stjepko Gut… a koji poslednjih godina uspešno predvodi Ivan Ilić. Duško Gojković i Big Bend RTS-a nedavno su objavili odlični album „Latin Haze“.

Informacije o festivlau i cenama ulaznice možete pogledati na zvaničnom sajtu.