-

“Duša u šaci” – novi singl benda Proto Tip

Proto Tip Drugstore BeogradBeogradska grupa Proto Tip predstavlja i treći video singl „Duša u šaci“ sa budućeg debitantskog albuma. Ova pesma snimljena je u Down There Studiju u produkciji Uroša Milkića, a singl je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu. Video u režiji Nemanje Bajagića i Đurđice Bošković možete pogledati na YouTube kanalu grupe.

Nezavisno od aktuelne postave koju čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Nikola Bugarčić (bas) i Danilo Ilić (bubanj), na singlu „Duša u šaci“ učestvovali su Vuk Knežević (bas) i Vukašin Radić (bubanj).

„Tematski pesma je bliska prvom singlu „Kako ovde„, ali sa razlikom u stavu s kojim se pristupa problemu. Dok je „Kako ovde“ stvarala utisak sateranosti u ćošak i imala jednu fatalističku notu, ovde se lirsko Ja avanturistički i naivnije hvata u koštac sa nemani. Druga strofa se otvara metatekstom (EKV) i sadrži komentar i distinkciju spram novog vala. Muzički pesma je stvarana pod snažnim utiskom benda Spaceman 3, u smislu da je nastala iz početna 2 tona na gitari,“ objašnjava stvaranje pesme frontmen Nikola Čučković.

Proto Tip su tokom poslednjih nekoliko meseci premijerno svirali u Ljubljani kao specijalni gosti Repetitora na velikom koncertu u Kino Šiška, a potom i samostalno u zagrebačkom KSET-u. Njihov sledeći koncert je u Beogradu u klubu Drugstore 16. juna, gde su domaćini američkom bendu The Black Lips.

Najnovije vesti

Izdvajamo