-

Dupla doza rokenrola: Bjesovi i Gospodin Pinokio ove subote u niškoj Banovini

BjesBjesovi, Paraf, Let 3, Beogradska zima Belgrade Rocks Trg Nikole Pašića slike fotografije galerija Beogradovi, Pankrti, Let 3, Beogradska zima Belgrade Rocks Trg Nikole Pašića slike fotografije galerija Beograd

Jedan od najvećih srpskih rok sastava današnjice, kultni gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u Nišu u ove subote, 4. juna 2022. godine u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 21 sat. Biće ovo njihov prvi koncert u gradu na Nišavi posle punih 6 godina, kada su nastupili u istom prostoru.

Koncert Bjesova otvoriće veterani niške alternativne rok scene Gospodin Pinokio, čiji nastup počinje u 20.15 sati.

“Drage Nišlije, posle punih šest godina Bjesovi konačno dolaze u vaš grad. Koncert je ove subote 4. juna i sa nama će svirati i odličan niški bend Gospodin Pinokio. Dođite da zajedno smirimo naše demone u Banovini 4. juna…Vole vas Bjesovi!”, poručuje Zoran Marinković Marinko – pevač i frontmen Bjesova pred koncert u Nišu.

Bend pod imenom Bjesovi postoji od 16. jula 1990. tj. od prve večeri prve Čačanske gitarijade, kada su pobedili i od novca od nagrade snimili svoj prvi album. Od tada je prošlo preko 30 godina, a antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, velika medijska pažnja, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, obezbedili su Bjesovima kultni status među publikom.

Svaki koncert Bjesovi sviraju u svom maniru – čvrsto i uverljivo, i atmosferu neretko dovode do usijanja uz ogromne erupcije emocija publike, koja opijena Marinkovićevom harizmom deluje kao da je u transu.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge načine je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od vrlo različitih ljudi koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

„Bjesovi“ godinama postoje i opstaju, a tokom karijere bend se izborio sa mnogim izazovima i nikad nije podilazio aktuelnim trendovima te je ostao dosledan sebi i svojoj publici i u najtežim vremenima.

Ulaznice po ceni od 1200 rsd mogu se kupiti u Vintage Shop-u (Davidova 9), pivnici “Nemir” (Učitelj Tasina 17), na svim prodajnim mestima Gigstixa, kao i onlajn.

Sve ulaznice kupljene za koncert Bjesova koji je trebalo da bude održan u Banovini 02. oktobra prošle godine, ali je odložen zbog bolesti jednog člana benda, važiće za novi termin bez prepravke.

Najnovije vesti

Izdvajamo