-

Naslovna Vesti Najave koncerata Dubioza Kolektiv na Belgrade Beer Festu

Dubioza Kolektiv na Belgrade Beer Festu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Dubioza kolektivPosetioci Belgrade Beer Festa imaće jedinstvenu priliku da, u petak 19. avgusta uživaju na besplatnom koncertu ovog velikog regionalnog benda Dubioze Kolektiv, koji će publika u Srbiji, ove godine moći da vidi ekskluzivno i jedino u okviru ovog festivala.

Dubiozu su 2003. godine osnovali bivši članovi grupa “Gluho doba against Def Age” (Zenica) i “Ornamenti” (Sarajevo). Za sebe kažu da nisu običan bend, jer su zajedno sa lokalnim balkanskim ukusima, bili pod uticajem svetske muzičke industrije i najrazličitijih muzičkih žanrova od ska, panka, regea, hip-hopa i elektronike. Vole i da naglase da su rođeni iz moralne i ekonomske bede koja je zavladala regionom, “ali ne tiho nego na nogama, udarajući temama pesama pravo u centar”, i da zahtevaju da budu saslušani na taj način. Bend se brzo probijao ka vrhu, da bi se za kratko vreme pozicionirao kao jedan od najboljih i najpopularnijih u istočnoj Evropi, gde ih dovodi i njihov najnoviji i možda do sada, najprovokativniji album “Happy Machine“.

Sa brojnim hitovima, kao što su „Kažu“, „Blam“, “Firma ilegal“ „Balkan Funk“, “Marijuana“, „Kokuz“, bend je oduvek bio popularan i van granica regiona, a status globalnog fenomena je postigao zahvaljujući spotu za pesmu “Free.mp3 (The Pirate Bay Song)”.

Na njihovim nastupima uvek je puna bina, jer učestvuju dva pevača, gitaristi, basista, bubnjar, perkusionista, klavijaturista i tehničar za zvuk, koji izvode mešavinu dab, regea, hard kora i bosanske etno muzike.

Atraktivni i energični koncerti osigurali su im nastupe širom Evrope, turneju po Severnoj Americi, a njihov dolazak na Belgrade Beer Fest, na zahtev brojnih fanova, biće jedinstvena prilika da besplatno uživaju u odličnoj svirci na najvećem festivalu u ovom delu Evrope.

Save