fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Drvored na najvećem koncertu karijere u Tvornici kulture

Drvored na najvećem koncertu karijere u Tvornici kulture

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Drvored
Zagrebačka balkankan ekipa Drvored dolazi na svoj najveći koncert u karijeri u veliki pogon Tvornice kulture u petak, 1. travnja. Dan nakon, u subotu 2. travnja, nastupit će u Palachu u Rijeci.

Zagrebački bend Drvored izdao je svoj prvi album “Arhelino” u rujnu prošle godine, da bi zatim rasprodali mali pogon zagrebačke Tvornice kulture na promociji albuma, te završili godinu nastupima na “Balkankan turneji” koja je obuhvaćala klubove u Križevcima, Šibeniku, Splitu i Ljubljani.

Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna puhačka sekcija, tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku te možemo reći kako su apsolutno unijeli svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. U kratkom roku njihovi koncerti postali su plesna atrakcija, a žanr “balkankan” koji su osmislili, polako ali sigurno širi se regijom.

U 2016. godinu krenuli su s novim spotom za pjesmu “Johnny Ketty”, instrumental kojeg vodi zavodljiva melodija brass sekcije i tradicionalni ska ritam gdje su pokazali svoj umjetnički pristup nastojeći istaknuti aktualnu posebnost usamljenog pojedinca u društvu, a to je upravo ono što svi ponekad emocionalno prolazimo.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture su 30 kuna u pretprodaji, na dan koncerta 40 kuna.