-

Dream Theater i Devin Townsend sviraju puna četiri sata u Domu sportova

Prog rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, nalaze se na europskoj turneji u sklopu koje dolaze u Malu dvoranu Doma sportova u petak 27. svibnja 2022.

Nakon osam godina Dream Theater se vraća u Zagreb u sklopu velike “Top Of The World” serije koncerata, koja prati aktualan album ”A View From The Top Of The World”, a nastup u Hrvatskoj bit će jedini u regiji. Legende progresivne rock glazbe u Dom sportova donose svoju kompletnu produkciju od zvuka do svjetla i videa, a kao predizvođač će im se pridružiti kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend. Zagrebački koncert trajat će čak četiri sata!

Aktualan album “A View From The Top Of The World”, kojeg prati turneja, petnaesto je izdanje benda na kojem istražuje granice, ali i ostaje vjeran zvuku koji im je donio milijune fanova po svijetu. Producirao ga je gitarist i osnivač benda John Petrucci, jedan od naznačajnijih i najinovativnijih heavy metal gitarista današnjice. Mediji hvale novo izdanje, pa tako Louder govori da je bend isporučio album koji je puno veći i bolji od onoga što smo do sada mogli čuti, dok primjerice Metal Injection hvali melodičnost i instrumentalnost.
Dream Theater su nedavno osvojili i Grammyja za najbolju metal izvedbu godine za singl “The Alien” s novog albuma.

Dream Theater po mnogima su pioniri progresivnog metala, a jedan od najznačajnijih bendova žanra spadaju među veliku trojku bendova koji su zaslužni za njegov razvoj i popularizaciju. Pravi virtuozi poznati su po sjajnim instrumentalizacijama i nezaboravnim live nastupima.

U više od 30 godina karijere, imaju 15 milijuna prodanih albuma, dvije Grammy nominacije i jednu osvojenu. “Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma, čitatelji su izglasali “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne. Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom “Black Clouds & Silver Linings”, a upisan je i u Long Island Music Hall of Fame.

Kao predizvođač nastupa kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend. Kroz tri desetljeća surađivao je sa Steveom Vaijem, a nastupa s bendovima Strapping Young Lad i The Devin Townsend Band tj. Project. Na solo albumima miješa hard rock i prog metal, ali i ambijentalnu i new-age glazbu, a produkciju uspoređuju s onom Phila Spectora i Franka Zappe. Raznolikost ukorijenjen u heavy metalu seže i do opernih vokala, a različiti aspekti Townsendova djelovanja čuju se na aktualnom albumu “Empath”.

Ulaznice za koncert su u prodaji. Cijena partera iznosi 260 kn, a na dan koncerta 290 kn. Tribine su u prodaji po cijeni od 290 kn, a ostane li ih, na dan koncerta za tribine će trebati izdvojiti 320 kn.

U prodaji su i posebni VIP paketi, o kojima detaljnije informacije fanovi mogu pronaći na web stranicama benda.

Prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius i Dancing Bear u Zagrebu, Dallas u Rijeci, sva Eventimova fizička prodajna mjesta i online na www.eventim.hr.

Najnovije vesti

Izdvajamo