-

NaslovnaVestiNajave koncerataDopethrone ponovo u Beogradu

Dopethrone ponovo u Beogradu

Nakon skoro tačno tri godine, kanadski stoner/sludge sastav Dopethrone se vraća u Beograd.

Kao i prethodni put, koncert će se održati u beogradskom klubu Elektropionir, u Cetinjskoj 15, 2. Novembra, a satnica će blagovremeno biti objavljena.

Ovaj put međutim, Dopethrone dolazi u četvoročlanom sastavu, s obzirom da im se na vokalima pridružila Julie Unfortunate.

Dopethrone dolazi iz Montreala, tačnije geto kvarta Hochelaga, po kojem im i album iz 2015. godine nosi naziv. Aktivni od 2008. godine, objavili su 5 studijskih albuma, split sa bendom Fister, kao i EP 1312 2016. godine.

Žanr koji sviraju zovu „Slutch“, što je praktično mešavina sludge-a i stonera, u osnovi teških rifova, agresivnih vokala, i naravno, tekstova vezanih za alkohol, narkotike, nasilje… Sve ono čime su i bili okruženi u kraju odakle potiču.

Poslednji objavljen album izašao je prošle godine, Transcanadian Anger, i bio je veoma dobro prihvaćen od strane publike, pogotovo kada se uz pesme pogledaju i spotovi kao što je za numeru Killdozer.

Ulaznice su u pretprodaji po promotivoj ceni od samo 1000 rsd, i možete ih naći u Spratu (prekoputa Elektropionira). Nakon promo karata, cena je 1200, a na dan koncerta isključivo na ulazu i to 1500 rsd.

Tako da požurite po svoje karte, nemojte propustiti ovaj fantastičan slutch sastav ove jeseni! A do tada, kao i što kaže refren Scum Fuck Blues-a: Smoke, drink, die!