fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Domaće snage na INmusic festivalu

Domaće snage na INmusic festivalu

kandžija i gole žene

Mnogobrojnim vrhunskim inozemnim imenima, na ovogodišnjem INmusicu pridružit će se i atraktivni domaći izvođači. Nova najavljena imena tako su Kandžija i Gole žene, Baden – Baden, Elephant and the Moon i Pars Petrosa.

Kandžija i Gole žene nedavno su predstavili album “Zlatne žbice” te ga ponudili na besplatno preuzimanje. A da dečki rade punom parom dokazuje i live album “Folder s Golim ženama” koji je izašao prije tri dana.

Baden – Baden je „uskohlačni vokalno-instrumentalni kolektiv koji balansira između garažnog bludila, electropopa i destruktivnog industriala te brojnih termalnih izvora, zbog čega je sastav već za vrijeme Rimljana bio poznato lječilište morala.“ Iako iza sebe imaju tek nekoliko koncerata, na njima su napravili pravo ludilo te privukli velik broj publike.

Iza naziva Elephant and the Moon krije se Petar Vranić koji, kako sam kaže, svira „tužne pjesme za prljave ljubavnike.“ Vranić je svoje glazbeno iskustvo počeo prikupljati u raznim zagrebačkim bendovima, a krajem 2011. odvažio se samostalno stati pred svjetla pozornice te je publici predstavio „tugaljive rokenrol pjesme na granici između amerikane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville“.

Pars Petrosa je pak samoborski alter/psych/rock n’ roll bend koji trenutno radi na novom albumu koji bi trebao ugledati svijetlo dana krajem 6. mjeseca. što je odlična vijest budući da su posljednji album izdali, sada već davne, 2008. godine.

Ovi izvođači tek su djelić festival koje će predvoditi The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, The Fratellis, Flogging Molly, Bombay Bicycle Club, Wolfmother, Partibrejkers i mnogi drugi.

Ulaznice za festival koji će se održati od 23. do 25. lipnja na zagrebačkom jarunskom jezeru u prodaji su po cijeni od 349 kn, a moguće ih je nabaviti putem službene stranice INmusic festivala ili u svim Tisak Media dućanima.