-

Dobrotvorni koncert za prihvatilište za beskućnike u Subotici

Pionir 10Ogranak Združene akcije Krov nad glavom Subotica uz podršku GI Priroda i društvo organizuje dobrotvorni koncert koji će se održati u petak, 10. januara 2020. godine sa početkom u 21.00 u klubu Mladost. Prilog: 300 din.

Nastupaju:

Lepša Brena

Stroberiz

Pionir 10

Sav prihod od ulaznica namenjen je prihvatilištu za beskućnike u Subotici, koje je otvoreno svake godine tokom zime u Gajevoj ulici. Ono funkcioniše pod okriljem Crvenog krsta Subotica, u saradnji sa Caritasom i obezbeđuje smeštaj za naše sugrađane koji su ostali bez krova nad glavom, kako bi i tokom zimskog perioda i niskih temperatura imali sigurno mesto za boravak. Pravo svake osobe na dom jeste osnovno ljudsko pravo te je i briga o najugroženijima i solidarnost građana u svakom pogledu važna. Zbog toga Vas pozivamo da se priključite akciji, posetite dobrotvorni koncert, čujete naše lokalne, subotičke bendove i vašim prilogom doprinesete nesmetanom radu prihvatilišta za beskućnike tokom zimskog perioda.

Združena akcija „Krov nad glavom“ okuplja sve one koji se bore za pravo na stanovanje i protive se prinudnim iseljenjima privatnih izvršitelja i njihovim sve većim ovlašćenjima. Kroz solidarne akcije želimo da pružimo podršku socijalno najugroženijim članovima društva, uz savete i podršku svima koji nam se obrate te im pomognemo u borbi za svoja prava. Protivimo se svim oblicima diskriminacije, zalažemo se za jednakost, ravnopravnost, socijalnu pravdu i solidarnost. Ovim akcijama prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice, kao i različitim vrstama direktnih akcija želimo da skrenemo pažnju šire javnosti na problem stanovanja vršeći pritisak na izvršitelje, državne institucije, organe lokalne samouprave, sudove, banke i sve ostale koji učestvuju u izbacivanju ljudi na ulicu.

Građanska inicijativa „Priroda i društvo“ svoje delovanje zasniva na podsticanju građana na solidarnost, zajedničku akciju, otvoreno promišljanje i odlučivanje o svim pitanjima od javnog interesa, pre svega na nivou našeg grada ali i šire. Zalažemo se za odbranu prava na dostojanstven život, ravnopravnost i borbu protiv diskriminacije, odbranu javnih resursa, borbu za javnu upravu u službi građana, nultu toleranciju prema korupciji, podsticanje aktivnosti koje na inovativan način doprinose zaštiti životne sredine, ohrabrivanje građana da učestvuju u donošenju odluka koje ih se tiču, socijalnu pravdu, osnaživanje kulture i zaštitu kulturne baštine našeg grada.

Najnovije vesti

Izdvajamo