-

Direct Drive, Echo Spiritus, Kruz Roudi i Voden ovog petka u CK13

Direct Drive

U okviru događaja koji organizuje Omladinski centar CK13 u Novom Sadu, 9. septembra, sa početkom u 20:30, nastupiće četiri lokalna benda, Direct Drive, Echo Spiritus, Kruz Roudi i Voden.

Direct Drive je grunge bend koji je aktivan od 2011. godine, i posle pobedničkog nastupa na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi, daće rastućoj bazi novosadskih fanova uzorak materijala sa albuma, „Ruka za spas“, koji je izašao u novembru prošle godine. Uz opasan gruv, i zavidan raspon vokaliste Nikole Nenina, materijal na srpskom će nesumnjivo zvučati moćno i u živom izvođenju.

Za one koji traže nešto mračniju svirku, tu su Echo Spiritus – drugovi Aleksandar Pavlović i Zoran Кandić, koji su u međuvremenu okupili i ostatak sastava, snimivši dva kontemplativna, alternativna singla, koji lirički tematizuju egzistencijalističke i socijalne teme. S očekivanim datumom izlaska u septembru, bend trenutno radi na debiju, „Disbalans“.

Trojac Кruz Roudi, čiji su članovi, poreklom iz različitih gradova naime, Mladen Rakić (vokal i gitara) Nemanja Đorđević (bas) i Danilo Milivojević (bubanj) okupio se krajem 2021. u Novom Sadu kako bi eksperimentisao sa mešavinom indie rock, funk i alternative. Na repertoaru će im se verovatno naći singlovi sa debitantskog albuma, čiji se izlazak očekuje tek sledeće godine.

Odudarajući od ustanovljenog šablona, solo-projekat Voden izuzetno je teško klasifikovati u jedan žanrovski okvir. Igrajući se elementima medieval folka, darkwavea i gothic rocka, idejni tvorac projekta, Relja Škrbić (Project Necrobios, ex-Deathonation, sesijski u Niflungar), imaće težak zadatak da svoju ezoteričnu kreativnu putanju tokom tri longpleja, „The Cult of Deep Waters“ (2018), „Dreaming the Unknown“ (2019) i očekivanog „The Trident“, prikaže uživo.

Cena ulaznice biće 400 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo