fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Die Antwoord u Beogradu kao zagrevanje za EXIT

Die Antwoord u Beogradu kao zagrevanje za EXIT

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Die AntwoordJužnoafrička rep rejv senzacija Die Antwoord nastupiće u subotu, 11. juna u staroj Ciglani Beograda, u okviru umetničke kolonije DEV9T, kao zagrevanje pred ovogodišnji EXIT festival! Noć pod nazivom EXIT NA DEV9T predstaviće Die Antwoord na vrhuncu karijere i to na lokaciji koja neodoljivo podseća na njihove upečatljive spotove.

Die AntwoordFamozni trojac iz geta Južnoafričke Republike uzdrmao je muzičku scenu svojom provokativnom pojavom i muzikom, koju prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi. Na EXIT festivalu slušali smo ih premijerno još 2010. godine, a na DEV9T stižu na veći nego ikad. Die Antwoord dolaze konačno u Beograd i to na vrhuncu slave, nakon što su pokorili svetske top liste 2014. godine sa albumom “Donker Mag” sa vrha svetskih top lista. Front-tandem Ninja i Yo-Landi nedavno su veliki uspeh doživeli i sa ulogama u filmu “Chappie” proslavljenog reditelja Nila Blomkampa, gde igraju ulične gangstere koji igrom slučaja postaju “roditelji” robota-heroja sa razvijenom veštačkom inteligencijom.

Kontraverzni sastav iz Kejptauna, osnovan 2008. godine, donosi mešavinu uličnog hip-hopa, repa, roka i rejva sa margine savremenog društva. Njihovi beskompromisni i krajnje autentični nastupi su fuzija audio-vizuelne umetnosti praćene izuzetnom euforijom i gotovo distopijskim motivima savremenog društva. Die Antwoord pišu provokativne, duhovite, ponekad i morbidne tekstove, čiji upečatljivi motivi i snažne poruke ujedinjuju rejvere, rokere, repere i generalno pripadnike brojnih supkultura širom sveta. Nije redak slučaj videti ih u društvu Džoni Depa, Merilin Mensona i Skrileksa, sa kojima su nastupali i uživo.

Od ponedeljka će u prodaji biti ograničena količina ulaznica za EXIT na DEV9T, po ceni od 1,990 dinara, nakon čega će cena ulaznice iznositi 2,490 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 2,990 din. Prodaja ulaznica će se vršiti putem prodanih mreža Gigstix.com i Eventim.rs, kao i online putem njihovih sajtova.