-

Depeche Mode najavljuju prve nastupe uživo nakon pet godina

Legendarni Depeche Mode najavili su danas na posebnom eventu u Berlinu da izdaju novi album i kreću na svjetsku turneju u 2023. Turneja Memento Mori podržat će nadolazeći 15. studijski album benda, „Memento Mori“, koji bi trebao izaći u proljeće 2023.

Dave Gahan i Martin Gore otkrili su danas da će turneja započeti posebnim, ograničenim datumima u sjevernoameričkim arenama počevši od 23. ožujka, prije nego što bend krene u Europu na svoju ljetnu stadionsku turneju. Ovi ograničeni datumi u Sjevernoj Americi uključivat će Madison Square Garden u New Yorku, United Center u Chicagu, Kia Forum u Los Angelesu i Scotiabank Arenu u Torontu. Bend će započeti svoju europsku stadionsku turneju 16. svibnja, s poznatim stanicama uključujući Stade de France u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu i stadion Twickenham u Londonu.

Govoreći o „Memento Mori“, Martin Gore komentira: „Počeli smo raditi na ovom projektu početkom pandemije, a njegove su teme bile izravno inspirirane tim vremenom. Nakon Fletchove smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu doista dalo dodatnu razinu značenja.“ Dave Gahan je dodao, „Fletchu bi se svidio ovaj album. Stvarno se veselimo što ćemo ga uskoro podijeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sljedeće godine.“

Turneja Memento Mori bit će 19. turneja Depeche Modea i njihova prva u više od pet godina. Zadnja turneja benda, „Global Spirit Tour 2017.-2018.“, bila je najduža do sada gdje je bendom svirao pred više od 3 milijuna obožavatelja tijekom 130 nastupa diljem Europe i Sjeverne Amerike.

„Memento Mori“ je 15. studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog „Spirita“ iz 2017. „Memento Mori“ bit će objavljen širom svijeta u proljeće 2023. za izdavačku kuću Columbia Records.

Nakon prodanih više od 100 milijuna ploča i odsviranih koncerata pred više od 35 milijuna obožavatelja širom svijeta, Depeche Mode ostaje glazbena sila koja se stalno razvija i ima jedinstven glazbeni utjecaj. Neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umjetnicima, Depeche Mode nastavlja ići naprijed, s albumom „Memento Mori“ i istoimenom turnejom koja predstavlja otvaranje najnovijeg poglavlja neprevaziđenog i trajnog naslijeđa.

Najnovije vesti

Izdvajamo