-

NaslovnaVestiNajave koncerataDenis Katanec na regionalnoj turneji

Denis Katanec na regionalnoj turneji

Denis Katanec
Hiperproduktivni muzičar Denis Katanec najavio je regionalnu turneju koja će startovati 27. oktobra u zagrebačkoj Močvari, gde će sa svojim novim projektom Klinika Denisa Kataneca promovisati album „Nikta Zorja“.

Denis Katanec oformio je novi bend/projekat, a u dosadašnjoj karijeri objavio je album „Jasno, nečujno, a suviše glasno“, kao Felon, zatim tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata „Sveska bijednih I“, „Sveska bijednih II“ i „Sveska bijednih III“, „Sve moje Laurie“ sa bendom DKOkanaganLTD, te hvaljeni solo album „Pejotl“ objavljen prošle godine.

Klinika Denisa Kataneca gostovaće još i u beogradskom Elektropioniru 5. novembra, kada će mu društvo praviti sunarodnici iz benda Seine. Pored Kataneca, Kliniku još čine Tena Rak (ex-Vlasta Popić/Seine/Felon), Brane Norac (Nebo Roza), Tarik Haskič i Zvonimir Varga. Novi album „Nikta Zorja“ možete poslušati na Bandcamp stranici.

Nakon koncerta u Zagrebu, Denis Katanec će održati dva koncerta u Mađarskoj, konkretnije 28. oktobra u Budimpešti, odnosno 29. oktobra u Segedinu. Sa njim će na ovim svirkama nastupati lokalni kantautor Duke Bluebeard, a isti dvojac ima zakazane nastupe na Hrizantema festivalu u Subotici 30. oktobra i u kragujevačkom SKC-u 2. novembra.

Dan pre beogradskog koncerta, dakle 4. novembra Katanec će sa Zvonimirom Vargom gostovati u Novom Sadu u Škripa pubu, dok ga 17. novembra očekuje koncert u Rijeci, a 7. decembra u Ljubljani.