fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Denis Katanec i Dingospo Dali u Nišu

Denis Katanec i Dingospo Dali u Nišu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

denis-katanecZagrebački kantautor Denis Katanec posle Kragujevaca (13. oktobar) sviraće 18. oktobra u niškom klubu Feedback.

Naoružan gitarom i glasom predstaviće nam muziku svog nedavno objavljenog albuma “Pejotl“. Nastup u Kragujevcu deo je jesenje regionalne turneje (Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Mađarska) na kojoj će promovisati novi album.

Iza sebe ima album “Jasno, nečujno, a suviše glasno” (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata “Sveska bijednih I”, “Sveska bijednih II” i “Sveska bijednih III”, “Sve moje Laurie” sa bendom DKOkanaganLTD, kao i hvaljeni solo album “Pejotl” koji izdaje ove godine. Odsvirao je preko 100 koncerata u celoj regiji, a jedni od zapaženijih bili su njegovi nastupi pre svetski priznatog američkog kantautora Damiana Jurada i Damira Avdića. Trenutno radi na snimanju novog albuma benda Felon, te učestvuje u novonastalom projektu „Brodolomci“.

Na koncertu u Nišu pridružiće mu se i beogradski sastav Dingospo Dali. U pitanju je autorski alternativni rok sastav, formiran 2011 godine koji je vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka na autentičan način spojio groove i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću. Svoju saradnju započeli su u studiju kod Ivana Petrovića u Bigzu, gde i dalje rade i stvaraju. Trenutno imaju nekoliko singlova: pesmu “Pelin” sa “Bigz komplikacije”- zbirke numera bendova koji rade i stvaraju u Bigzu, pesmu “Ona” koja se našla na Femikseti 2014 (kompilaciji ženskog muzičkog stvaralaštva) i pesmu “Ne pitaj se” sa kojom su osvojili prvo mesto na prvom televizijskom festivalu demo bendova BUNT ROCK MASTERS.

Lokalnu podršku pružiće sastav Ventilniška muzička trojka. Članovi su Dimitrije Vrbić, Dimitrije Simović i Luka Bašić. Bend godinama formira alternativni zvuk koji konačno sintetizuje predstavljeni trio.

Cena ulaznice je 100 dinara.