-

NaslovnaVestiNajave koncerataDeep Purple u sklopu "The Long Goodbye" turneje nastupaju u Zagrebu i Sofiji

Deep Purple u sklopu “The Long Goodbye” turneje nastupaju u Zagrebu i Sofiji

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Jedan od najlegendarnijih bendova ikada, ovogodišnji izabranici Rock n Roll Hall of Famea, Deep Purple, kreću na turneju povodom objave svog novog studijskog albuma “inFinite”. U sklopu “The Long Goodbye” turneje, Deep Purple će 14. svibnja svirati u Areni Armeec u Sofiji, a 16. svibnja u zagrebačkoj Areni.

Nakon što su obilježeni i upisani u povijest rocka kao bend koji je utemeljio novi zvuk te služio kao temelj mnogim nadolazećim bendovima (i gotovo svim garage bendovima); nakon što su im brojne pjesme završile pod etiketom klasika; nakon što su prozvani tvorcima “rifova koje svi znaju“ teško je postavljati i smišljati nove ciljeve. U to su se uvjerili Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey, Mark VIII koji nastavljaju svoje putovanje hard rock vodama.

Da bi potaknuli interes kod dijela publike, koji nije rođen za vrijeme premoćne, Purple vladavine te njihovog Svetog grala “In Rock” (1970) “Machine Head” (1972) i “Made In Japan” (1973) koji su ih katapultirali na sam vrh prodaje koncerata i albuma diljem cijelog svijeta, Purplovci su bili prisiljeni zaploviti novim vodama. Njihov zadnji album “Now What” koji je držao mjesto broj jedan na Gold Status ljestvici te se prodao u preko 120 milijuna primjeraka i prodao preko milijun ulaznica za “zadnje poglavlje karijere”, mogli bi se okarakterizirati svakako, ali ne i pukim ponavljanjem. Spotovi “From the Setting sun in wacken” i “To the rising sun in Tokyo” isti dan su zasjali na ljestvicama UK’s music video liste na prvom i drugom mjestu, dokazujući kakav utjecaj imaju na svoje fanove.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su od danas, 19.12., putem Eventim sustava po cijenama kako slijede: 290,00 kn/299,00 kn/ 330,00kn /399,00 kn i 690,00kn. Ulaznice za koncert u Sofiji također se mogu kupiti putem Eventim sustava po cijeni od 60 do 100 leva.

Save