-

Naslovna Vesti Najave koncerata Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života u Tvornici kulture

Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života u Tvornici kulture

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Debeli precjednik
Tri glavne uzdanice osječke i slavonske punk scene – Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života stižu u Tvornicu kulture u subotu, 5. ožujka.

Debeli Precjednik sviraju još od davne 1994. godine. U dva desetljeća bend je svirao s najvećim imenima na svjetskoj punk sceni zabilježivši više od 500 odsviranih koncerata i četiri velike europske turneje. Na kontu imaju tri EP-ja, četiri albuma i nagradu Zlatna Koogla iz 2007. za najbolji bend godine.

Osječka Gužva u 16-ercu nastala je i prije Debelog precjednika, točnije u svibnju 1993., kad su odsvirali svoj prvi koncert, i to u Zagrebu. Bend je 90-tih pobijedio na tad prestižnom Art&Music festivalu u Puli, osvojio Crnog mačka za najbolji novi bend te objavio debi “Čir na 12-ercu”. Sredinom 2000-tih stiže nasljednik, “Punk urac”, a 2012. i odličan “Je ne regrette rien” te naposlijetku sjajan singl i spot „Arene“.

Grupa Tvog Života, agro-sexuall šank-pank bend, kako su se okaraktrizirali, nastala je 2001. godine, a pet godina kasnije objavljuju svoj prvi i jedini album “Kolo spaja ljude”. Od 2005. djeluju u nepromijenjenom sastavu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30 kn do 15. veljače. Od 16. veljače cijena im se penje na 40 kn, dok će na dan koncera iznositi 50 kn. Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr