fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Dead Can Dance prvi put u Srbiji

Dead Can Dance prvi put u Srbiji

Svetski poznat muzički fenomen Dead Can Dance nastupiće konačno u Srbiji. Ovaj australijski muzički projekat, koji su još davne 1981.godine osnovali Lisa Gerrard i Brendan Perry, po prvi put u karijeri posetiće našu prestonicu 28.juna naredne godine.

Dugogodišnje iskustvo na muzičkoj sceni i kombinacija čudesnog muzičkog spoja, koji se žanrovski ne može odrediti zbog svoje jedinstvenosti, obezbedili su ovom neobičnom sastavu armiju fanova i planetarnu popularnost.

Za 37 godina karijere izdali su 8 studijskih i nekoliko lajv albuma, išli na turneje i komponovali muziku za filmska ostvarenja. Imali su periode kada zbog fizičke razdvojenosti nisu nastupali zajedno, već su gradili solo karijere, ali nikada nisu prestali da budu dobar tim.

Nakon poslednjeg zajedničkog izdanja “Anastasis” iz 2011.godine, za novembar ove godine najavljeno je dugoočekivano novo izdanje pod nazivom “Dionysus“, inspirisano pričama i ritualima Dionisovog kulta. Publika će u okviru evropske promo turneje imati priliku da se upozna sa novim materijalom, kao i da se podseti vanvremenskih klasika.

Koncert u Srbiji će se održati u Sava Centru, a ulaznice po promo ceni od 2900 dinara biće dostupne već od petka, 7. septembra, na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na sajtu eventim.rs.