-

DARK FEST sredinom decembra ponovo u Novom Sadu

DreDDupPosle par godina pauze od poslednjeg Dark:Festa, novosadski klbum CK13 će u subotu 14. decembra ugostiti pet bendova koji će veče začiniti mračnom elektronikom i tvrdim gitarama. 
Festival je okrenut mračnijem zvuku i alternativnom izrazu jer, kako kažu organizatori, „takav izraz i ovakav festival jednostavno moraju postojati u ponudi novosadskih dešavanja jer zainteresovane publike itekako ima!“. Start festivala je u 19 časova kada će prisutni moći da pogledaju projekciju kultnog koncerta „In Case You Didn’t Feel Like Showing Up“ američkog industrial rok sastava Ministry. Nakon projekcije muzičko veče otvara mlada novosadska dark skupina YVITH kojima će ovo ujedno biti i prvi nastup. Inspirisani bendovima Jarboe. Swans, Alien Sex Fiend i Throbbing Gristle, ovaj dvojac najavljuje nojzični nastup prepun vriske i distorzije. Iza sebe imaju nekoliko singlova i EP.
Nakon njih u 21h na scenu izlazi stari novosadski industrial projekat MRT da predstavi svoju verzikju oldschool industrial zvuka. MRT iza sebe ima osam studijskih albuma i pravo su audio-vizuelno iskustvo za sva čula. Baziraju svoj zvuk na eksperimentalnoj muziki kraja sedamdesetih i početka osamdesetih uz povremeni upliv martial industriala. Nakon MRT, u 21:40 na scenu stupa bend koji dolazi prvi put u Srbiju, to je hrvatski ebm/industrial projekat Mind Teardown koji postoji već duži niz godina. Mind Teardown su svetski poznata i priznata ekipa koja iza sebe ima par albuma i mnoštvo singlova kao i remiksa. Recenzije njihovih izdanja po svetskim magazinima govore samo u superlativima.
Nakon gostiju iz Hrvatske, na scenu će u 22:30 stupiti već dobro poznati novosadski industrial rok sastav DreDDup. Oni iza sebe imaju osam studijskih albuma, mnoštvo evropskih turneja i jedni su od pionira ovog zvuka u Srbiji. Kraj večeri rezervisan je za malo drugačiji zvuk, u pitanju je doom/stoner bend Tentacle Wizard koji iza sebe ima jedan studijski album a trenutno rade na završetku drugog. Samim tim što nastupaju sa dve bas gitare, negujući doom/stoner rok zvuk 70ih i 80ih, ovom prilikom predstaviće i neke nove numere koje ćemo tek čuti na novom albumu.
Važno je napomenuti da se ulaz do 21h neće naplaćivati i da mlađi od 18 godina ne plaćaju ulaz (potrebno je samo da ponesu đačku knjižicu! Cena redovne ulaznice na ulazu u klub iznosi 300 dinara.
Kompletna satnica izgleda ovako:
>> 20:00 // vrata
20:10 – 20:45 ► YVITH +++ experimental industrial
21:00 – 21:25 ► MRT +++ oldschool industrial
21:40 – 22:15 ► MIND TEARDOWN +++ ebm / industrial (HR)
22:30 – 23:15 ► DREDDUP +++ industrial rock
23:30 – 00:15 ► TENTACLE WIZARD +++ stoner doom

Najnovije vesti

Izdvajamo