-

Daniel Jeanrenaud & The Androids dolaze u Niš

Daniel Jeanrenaud
Daniel Jeanrenaud

Od velikih svetskih turneja, koncertnih hala, preko kebab šopova, svirki po vozovima i klubovima, u petak, 12. maja u niškom klubu AKC Fuzz, poznate rokenrol hitove u svoj svojoj esenciji izvodiće rokenrol bard Daniel Jeanrenaud u pratnji benda The Androids.

Rođeni švajcarac, Daniel Jeanrenaud, kao tinejdžer sedamdesetih, nakon nastupa sa kultnim Link Wray-em, rešio je da se preseli u San Francisko. Osamdesetih sa ekipom iz Flamin Groovies oformljuje legendarni bend iz San Franciska – The Kingsnakes i sa njima dostiže svetsku slavu.

Imao je turneje i zajedničke koncerte po celom svetu i to sa velikim imenama poput – Chuck Berry, Bo Diddley, Screamin’ Jay Hawkins, The Cult, Dead Kennedys, Inmates… U najpopularnijoj boemskoj četvrti Londona – Kemdenu, na njegove koncerte dolazili su pod obavezno: Robert Plant, Paul Weller, Amy Winehouse i mnogi drugi.

O njemu u svojoj autobiografiji piše Jack White a Disney Channel Music snima dokumentarni video gde ga predstavljaju kao legendu Camdena. Njegovu gitaru „Nadine“ krstio je lično Chuck Berry a svoju muzičku karijeru kao član pratećeg benda započeo je i poznati muzičar Manu Chao.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 700 dinara mogu se kupiti u Pivnici Nemir, dok će cena karte na ulazu biti 1000 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo