-

Naslovna Vesti Najave koncerata Danga, Zoon Politikon i Volt Pop na otvaranju pete sezone Jazz Bar Centra

Danga, Zoon Politikon i Volt Pop na otvaranju pete sezone Jazz Bar Centra

Autorski rok bendovi Danga, Zoon Politikon i Volt Pop nastupiće na otvaranju pete sezone beogradskog Jazz Bar Centra u subotu, 16. septembra.

Volt Pop je užicki alt-rok trio nastao 2014. godine. Trenutno završavaju svoj debi album, a kao najavu za njega, na svom Youtube kanalu, objavili su pesmu “Tri fine“.

Zoon Politikon osnovan je 2011. godine u Podgorici. Muzika koju bend svira je mešavina različitih rok žanrova, sa čvrstim, energičnim hardcore gruvom i gitarskim rok-bluz deonicama. Tekstovi pesama su kratke parole, katkad jasne i surove, a katkad šaljive i apsurdne. S koje god strane ih posmatrali i tumačili, upućeni su na provokativan i subverzivan način prema trulom društvu u kom članovi benda žive i stvaraju. Iza sebe imaju četiri izdanja.

Danga je post-grandž bend nastao u Beogradu, ali niko od članova nije iz tog grada. Stvaraju muziku pod jakim uticajem Sijetl scene 90-ih i bendova iz Srbije koji su uspeli da se približe takvom zvuku (Block Out, Bjesovi…). Sa radom bend je zvanično počeo tek početkom 2017. i tek sad je zakazao svoje prve nastupe. Danga u bukvalnom značenju predstavlja žig kojim se označavaju domaće životinje koje se spremaju za klanje, ali u nekom savremenijem konceptu simbolički može biti bilo koji tip označavanja u modernoj kulturi.

Karta za ovaj događaj kupovaće se na ulazu u lokal i koštaće 200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe