-

Danga, Stain i The Doomsday 5. avgusta u Festu

Stain

Alternativni rok bendovi Danga, Stain i The Doomsday nastupiće u Klubu Fest u Zemunu u četvrtak, 5. avgusta, s početkom u 20h.

Danga, alternativni rok bend predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, je svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina. Bend Danga stvara veoma šarenoliku muziku – pesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do veoma mirnih numera čiji koreni se nalaze u indie rocku. Na nastupu u Festu Danga će predstaviti svoje debitantsko EP izdanje „Prvi rez„, snimljeno pod producentskom palicom bubnjara benda Sergeja Sokolova, koje će u narednom periodu izlaziti u singl-po-singl obliku. Trenutno je na Youtubeu dostupan njihov prvi zvanični video singl „Mozak mi se zaledio„.

Stain je alternativni rok/metal bend iz Beograda formiran 2014. godine. Zajednički jezik su pronašli kroz sviranje obrada bendova iz grunge ere (Alice in Chains, Nirvana, Pearl Jam, Tool…). Stoga, oni i svoj zvuk karakterišu kao „grunge“, iako on pokriva mnogo više od toga. Snimili su materijal za svoj debi album u Orvel Studios 2019. godine u produkciji Danila Orbovića. Debi singl „Spiral“ su ispratili muzičkim videom koji je premijerno prikazan na našem portalu. Nakon toga su objavili „OK„, svoj drugi singl, za koji će uskoro objaviti i spot. Bend čine Nikola Đurović (vokal), Ivan Ljubičić (gitara), Aleksa Pejović (bas gitara) i Staša Rudić (bubnjevi).

The Doomsday je bend iz Beograda osnovan 2019. godine. Bend čine bubnjar Božić-Krismes, basista Paja, solo gitarista Šoma i frontmen Micke. Bend se okupio oko ideje da se ozbiljno bave autorskom muzikom iz hobija i veruju da se njihove međusobne razlike uklapaju u muzici koju sviraju, koja je i sama mešavina različitih žanrova.

Podsećamo nastup u Klubu Fest počinje u 20h. Cena karte na ulazu iznosiće 300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo