fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Dan mladosti na Tašmajdanu sa Neletom Karajlićem

Dan mladosti na Tašmajdanu sa Neletom Karajlićem

Dan mladosti se vraća na velika vrata! Nakon toliko godina neproslavljanja ili tihog obeležavanja, ovoga puta će sa stadiona SRC Tašmajdan grmeti dobro poznate pesme. Koncert će, u organizaciji Beogradske kulturne mreže (koja inače godinama organizuje i čuveni Belgrade Beer Fest), održati jedna od najznačajnijih pojava stare nam Jugoslavije, Dr Nele Karajlić.

Nakon skoro četiri decenije od prvih kamera, mikrofona i svetlosti reflektora, Dr Nele Karajlić se prošle godine upravo na Beer Festu vratio na scenu, a ovo će biti njegov prvi samostalni koncert od povratka.

Čovek koji je svojom harizmom i energijom postao simbol nekadašnje Jugoslavije kroz rad u svom matičnom bendu Zabranjeno pušenje, te na etru radija i televizije kroz Top listu nadrealista i Složnu braću, morao je pre nekoliko godina zbog zdravstvenih problema sići sa bine i primiriti se na neodređeno. Na radost mnogih, mesto ga nije dugo držalo pa je rešio da se vrati onome što najbolje ume.

Koncert koji će se održati 25. maja u 20 časova je najavljen kao jedno veliko muzičko putovanje kroz vreme sa Neletom i pratećom grupom Osiromašeni uranijum. Na repertoaru će se naći pregršt njegovih pesama od ranih početaka i najvećih hitova Zabranjenog pušenja preko albuma “Ja nisam odavle” koji označava kraj stvaralaštva pod tim imenom, te narednog perioda uz Emira Kusturicu i The No Smoking Orchestra sa kojim je obišao ceo svet, sve do današnjih dana i nove pesme “Ti to ne razumeš”snimljene u kolaboraciji sa mladim dvojcem Young Palk i Mare Đans.

Ulaznice za ovaj audio-vizuelni spektakl su još uvek u prodaji preko online portala ticket.rs, a raspon cena ulaznica je između 1200 dinara (parter) i 2900 dinara (VIP loža).