fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Damien Rice dolazi u Ljubljanu

Damien Rice dolazi u Ljubljanu

Damien RiceU sredu, 26. septembra, u ljubljanskom klubu Kino Šiška, koncert će održati poznati irski kantautor Damien Rice.

Rice je muzičku karijeru započeo u bendu Juniper sa kojim 1995. godine izdaje EP “Manna”, a grupa potpisuje ugovor sa etiketom Polygram. Frustriran zbog umetničkih kompromisa koje zahteva diskografska kuća, te 1998. napušta sastav i seli se u Toskanu.

Nakon toga išao je po Evropi svirajući na ulicama raznih evropskih gradova, da bi 2001. godine snimio singl “The Blower’s Daughter” koji je ušao u Top40 listu. Godinu dana kasnije objavljuje debi ploču “O” koja zauzima 8. mesto na britanskoj top listi.

2006. godine objavio je drugi album “9” koji je promovisan na najvećim evropskim festivalima poput Glastonberija. Za sada poslednje studijsko izdanje “My Favourite Faded Fantasy” objavljeno je 2014. godine, a producirao ga je slavni Rick Rubin.

Prema pisanju medija, do kraja godine Rice bi trebalo da objavi četvrti album koji bi trebalo da promoviše i na koncertu u Ljubljani.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti po ceni od 35 evra.