fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Čuveni Therapy? svira na Gitarijadi u Zaječaru

Čuveni Therapy? svira na Gitarijadi u Zaječaru

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

therapyKultni severno-irski metal sastav Therapy? sviraće na ovogodišnjoj Gitarijadi u Zaječaru, potvrđeno je na zvaničnom sajtu ove manifestacije.

Kultni sastav, osnovan pre više od četvrt veka, koji ima veliki broj fanova na našim prostorima nastupiće na zaječarskoj Kraljevici u okviru turneje povodom izlaska albuma “Disquiet”.

Therapy? će na 49. Gitarijadi, koja se održava od 29. jula do 1. avgusta, pored dobro poznatih hitova svirati i pesme sa upravo izašlog albuma “Disquiet”, objavljenog za novosnovanu izdavačku kuću Amazing Record Co., na kome se nalazi jedanaest pesama.

Nove pesme podsećaju na one sa čuvenog albuma “Troublegum”, a pevač i gitarista Endi Kerns izjavio je da je tokom prošlogodišnje rasprodane turneje povodom dvadesetogodišnjice pomenutog albuma shvatio šta te pesme znače za publiku a i same članove benda, mada bi bilo glupo pokušati ponovo stvoriti isto izdanje ali da mu je polazna tačka prilikom stvaranja novog albuma bila šta protagonista “Troublegum” radi 20 godina kasnije.

Organizatori 49. Gitarijade u Zaječaru ranije su objavili da će na festivalu nastupati bendovi Dubioza Kolektiv, Galija i Kerber.