-

Čudaci predvođeni Beogradskim Vizeljem napadaju KSET

vizelj kset

U subotu, 2.4. KSET-ov stage okupiraju Vizelj, Babilonska i Bongorodica.

Beogradski bend pod imenom Vizelj osnovan je 2013. godine te su od početka dio vangarde mladih srpskih bendova koji guraju rok prema novim krajnostima eklektične originalnosti.
U koje god je žanrove bend zašao u svojim pjesmama, od elektronike do garagea do narodnog, od Buč Kesidija preko Repetitora do Ajsa Nigrutina, uvijek je prisutan neobuzdan punk stav i žestina po kojoj su poznati i svi njihovi live nastupi. U Beogradu su također poznati kao i suosnivači Hali Gali projekta, okupljanja istomišljenika na alternativnoj sceni kao što su Proto Tip, Šajzerbiterlemon, Gazorpazorp, св. Псета i KOIKOI.

Nina Maštruko, poznatija kao Babilonska, neizbježna je prisutnost na zagrebačkoj alternativnoj sceni. Mnogi je znaju kao osnivačicu ZEZ festivala, jedinog u regiji koji okuplja eksperimentalne zvukove pod isti krov. Drugima je pak poznatiji njen gore navedeni DJ pseudonim, čiji repertoar podrazumijevamasivne baseve, potrganu perkusiju te bizarne samplove. Koji god bio slučaj, jasno je da se ovdje radi o nekom kome je duboko kopanje za opskurnim draguljima dolazi prirodno i natprirodno dobro.

Osvetnički ugriz vepra iz grotla glazbe koju neki najradije ne bi nazivali „glazbom“, Bongorodica izvodi svoj brend sludge/stoner/doom glazbe s polazištem kako je takva glazba prečesto derivativna. S pozadinama u hip i trip-hopu, metalcoreu, klasici, indie/emo/math rocku, noiseu, i s prijezirom prema konceptu žanrovske podjele, Bongorodica je dobro naoružana na safariju svegateškog, tvrdog, nasilnog, a nerijetko i smiješnog.

Ulaznice za 2.4. mogu se nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 30 kn putem sustava Entrio. Na dankoncerta cijena ulaznice iznosit će 40 kn.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje prema spomenutim preporukama.
Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom i osobnu iskaznicu .

Na ulazu neće biti testiranja.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo