-

NaslovnaVestiNajave koncerataČovek bez sluha sutra snima prvi živi album u Kragujevcu

Čovek bez sluha sutra snima prvi živi album u Kragujevcu

Čovek Bez SluhaPank rok bend Čovek bez sluha (ČBS) snima svoj prvi živi album u karijeri na koncertu kog će održati sutra „na domaćem terenu“ ( 21:00) u bašti Doma omladine Kragujevca.

„Kao klinci uvek smo se ložili na žive albume novog talasa i nama dragih bendova kao što su Ramones, Azra, EKV… Posle pet studijskih albuma došlo je vreme da uradimo neki presek dosadašnje karijere, i smatrali smo da je najbolje da to uradimo tako što ćemo da dokumentujemo kako sada zvučimo uživo“, navodi ČBS.

Bend osnovan pre 25 godina u Kragujevcu, uz česte promene postave, snimio je do sada albume „Mrzim ovaj grad“ (1998), „Sećanje na zadnjeg klovna“ (1999), „Second Hand“ (2004), „Događaj dana“  (2011) i „Stanimo u gard“ (2018). Bend svira 31. maja u Kragujevcu u jeku turneje „Stanimo u gard“, u okviru koje je održao jesenas veliki koncert u Domu omladine Beograda, a usledilo je petnaestak nastupa širom regiona,od kojih treba izdvojiti rasprodat Nikšić, Novi Sad i Kruševac. Sa novog albuma zapaženi singlovi i spotovi su bili „Stanimo u gard“, „Sad je kraj“, „Ti samo misliš da me znaš“ i „I posle svega“.

Bubnjar Vladimir Lazarević-Lune, basista Mikica Zdravković, gitarista Sava Mirović i gitarista i pevač Miki Radojević za koncert u bašti DOK-a pripremaju nekoliko iznenađenja, a kao specijalni gost nastupa nikšićki bend Punkreas.

„Sviraćemo presek karijere, što znači nekoliko pesama sa svakog albuma uz blagi naglasak, prirodno, na stvari sa ‘Stanimo u gard’. Uvek nam je lepo svirati kod kuće u Kragujevcu. Naravno, postoji trema, jer kragujevačka publika zna muziku, i moramo je osvojiti i pridobiti“, najavljuje ČBS.


Ulaznice za koncert možete kupiti u pretprodaji po ceni od 500 dinara na šanku Doma omladine Kragujevac.