fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Courtney Barnett objavila novi singl u susret zagrebačkom koncertu

Courtney Barnett objavila novi singl u susret zagrebačkom koncertu

Courtney Bar credit Mia Mala McDonald

Courtney Barnett, jedno od najznačajnijih svetskih imena indie rok muzike, objavila je novi singl “Everybody Here Hates You” u susret premijernom dolasku u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 21. maja.

Snimljen prošle godine u jeku njene svetske turneje Tell Me How You Really Feel, novi singl “Everybody Here Hates You” je najbolje oslikao težinu i samopouzdanost nastupa uživo, te predstavlja sirovi rock ‘n’ roll zvuk, trijumf depresiji i verovanju u sebe, u bluzom obojenoj pesmi s bučnim gitarama, orguljama i tamburinom. Nova himna koju potpisuje Courtney pokazuje snagu i nepogrešivi glas, a napisana je u vreme kada je njen drugi album doživljavao kreativni vrhunac.

Novi singl dolazi i kao najava velike turneje koja obuhvata Severnu Ameriku i Evropu, a koja je od maja vodi po Grčkoj, Turskoj, Mađarskoj, dok je premijerni hrvatski nastup zakazan u Tvornici. Nakon toga nastavlja s nastupima po Francuskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i sviraće niz velikih festivala poput nemačke Lollapalooze ili španske Primavere, dok će američki datumi obuhvatiti veliku turneju sa bendom The National i nastup na 50-godišnjici legendarnog Woodstock Festivala.

Ulaznice za zagrebački nastup su u prodaji po ceni od 120 kn. Na sam dan koncerta ulaznice će iznositi 150 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mesta Eventima i online www.eventim.hr.