-

Country outlaw glazbenik Cecil Allen Moore se vraća u Zagreb

Cecil Allen Moore

Rođen u Chattanoogi TN, Cecil Allen Moore započinje svoje glazbeno putovanje u ranim devedesetim kao solo izvođač. 1999 Cecil kreće na turneju sa ikonom country glazbe Steve Earleom tijekom koje upoznaje i Rogera Alana Wadea za kojeg je sljedeće dvije godine na turneji svirao solo gitaru. 2001. Cecil osniva band The Tennessee Rounders sa kojim izdaje snima i izdaje dva albuma i nastupali su sve do 2007. Kada je band raspušten.

2008. Snima prvi samostalni album “The Leaving Side Of Gone” i kreće na prvu samostalnu turneju po Americi promovirajući isti album za koji je aranžmane i tekstove napisao sam također je sudjelovao u produkciji bok uz bok s Jeffom Coppageom koji je radio kao producent sa legendama kao što su: Hank Jr, Conway Twitty, Alan Jackson, Wynona Judd. Album je snimljen u jednom sessionu od dvanaest sati.

Kao što je većina legendi outlaw pokreta učinila u sedamdestima prošlog stoljeća i Cecil okušava svoju sreću u Austinu, u koji se seli 2010. i započinje snimanje svog drugog albuma pod nazivom “Making Sure The Story’s Being Told”, u Austin je ostao sve do 2013. kada se vraća nazad u državu Tennessee i smješta se južno od Nashvillea. Cecil 2015. kreće na svoju prvu europsku turneju u sklopu koje je svirao i u Hrvatskoj, a vratio nam se i godinu kasnije u Vintage Industrial u kojem će nastupati i ove godine 30. travnja.

Ulaznice za koncertu u Vintageu iznose 60 kn u pretprodaji, odnosno 80 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava.

Najnovije vesti

Izdvajamo