-

Cory Henry prvi put u Beogradu!

CORY HENRYPo prvi put u Beogradu, u okviru Musicology sessions koncertnog serijala, 17. i 18. novembra, nastupiće CORY HENRY & The Funk Apostles. BitefArtCafe će ugostiti verovatno najbolji funk, RnB, gospel sastavu nove generacije. Ovaj višestruko nagrađivani umetnik, kompozitor, producent i virtuoz na klavijaturama dolazi direktno iz sveta živih muzičkih legendi.

Musicology Sessions i ove godine dovodi svetski poznate umetnike. Nakon rasprodatog koncerta italijanskog umetnika, Nicole Conte-a, očekuju nas nastupi američke fank basistkinje, Nik West, kao i dva koncerta Cory Henry-ja koji dolazi sa svojim bendom Funk Apostles.

Musicology Sessions, u partnerstvu sa Lenovo Srbija, i ove sezone pruža priliku autorskim bendovima različitih žanrovih afiniteta da predstave svoj rad. U okviru “Musicology Showcase By Lenovo” projekta, 17. & 18. novembra, kao predgrupa Cory Henry-ju, nastupiće beogradski sastav Gorica & The Grooveheadz čija muzika ima očigledan uticaj džeza, soula i elektronike.

Cory Henry je Grammy dobitnik i multiinstrumentalista, kompozitor i majstor na klavijaturama i budućnost muzike. Osvojio je srca publike širom sveta svojim jedinstvenim muzičkim stilom. Bilo da je u pitanju R&B, gospel, jazz ili funk Cory je majstor koji se ne boji da istražuje nove horizonte muzike.

Album iz 2021.godine “Something to Say“ bio je nominovan na dodeli Grammy nagrada 2022. godine u kategoriji Najbolji progresivni R&B album, a Cory je takođe bio nominovan i kao producent na albumu Erica Bellinger-a „New Light“. Godine 2022., Cory je osvojio svoju prvu Latin Grammy nagradu, u kategoriji Album godine za Rosalijino izdanje „Motomami”. Na dodeli Grammy nagrada 2023. godine, nominovan je za svoj novi album „Operation Funk“ u kategoriji za Najbolji progresivni R&B album, i u kategoriji za Najbolji Latin Rock na Rosalijinom albumu.

Ostale saradnje Cory Henry-ja uključuju Imagine Dragons, Smino, Lucky Daye i mnoge druge. Cory je do 2028. godine bio član grupe Snarky Puppy i za to vreme osvojili su tri Grammy nagrade. Najnovije remek-delo Cory Henry-ja, „Operation Funk“, privuklo je pažnju obožavalaca širom sveta i rasprodalo koncerte u Izraelu, Španiji, Amsterdamu, Australiji i širom Sjedinjenih Američkih Država, a takođe je nastupao na većini velikih muzičkih festivala.

Ulaznice za koncert su u prodaji na svim prodajnim mestima Tickets Vision, kao i na sajtu tickets.rs.

Najnovije vesti

Izdvajamo