fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Consecration krajem maja na regionalnoj turneji

Consecration krajem maja na regionalnoj turneji

Posle nekoliko koncerata po Srbiji, ove godine beogradski sastav Consecration kreće na regionalnu turneju po Grčkoj, Makedoniji i Bugarskoj.

“Radujemo se što možemo da najavimo jednu malu turneju po Balkanu na kojoj ćemo posetiti Grčku, Bugarsku i Makedoniju po prvi put. Najbolje reakcije dobijamo kada po prvi put sviramo na nekom mestu i verujemo da ni ovo neće biti izuzetak. Nastupaćemo zajedno da bendovima Khara i Chromatic Point iz Makedonije i domaćim snagama Larska.Takođe, ovo je verovatno poslednja prilika da se ljudi dokopaju “Grob” vinila jer je ceo tiraž skoro rasprodat i na mini turneju nosimo poslednjih desetak primeraka. Obnovili smo tiraž „Cimeta“ na disku koji je poodavno rasprodat, a da trilogija bude kompletirana, biće po prvi put dostupne i majice sa motivom „Univerzum zna“.
Što se setliste tiče, napravićemo presek pesama iz svih faza benda, sa blagim naglaskom na trilogiju. Imaćemo najverovatnije dve setliste u opciji, pa ćemo ih menjati na licu mesta u zavisnosti od reakcije publike. Biće zastupljene i dve aktuelne „Tvin Piks“ i „U Karkosi“.

Na novom albumu radimo postepeno – sporo i temeljno. Nakon turneje se vraćamo ponovo u studio da snimimo još dve pesme, pa možda tamo negde krajem avgusta ili u septembru još dve i time kompletiramo šesti album, navodi se u saopštenju.

Spisak koncerata je sledeći:

24.05. Thessaloniki @ Rover bar + Khara /MK/ + Sendep /GR/
25.05. Skopje @ BlaBla klub + Chromatic Point /MK/
26.05. Sofia @ Grindhouse
27.05. Kumanovo @ Agora klub + Khara /MK/
28.05. Kragujevac @ Dom Omladine + Larska /Kg/