fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Concha Buika dolazi u Beograd

Concha Buika dolazi u Beograd

concha buikaČuvena španska world music pevačica Concha Buika održaće koncert 28. novembra u beogradskom Sava centru, u okviru svetske turneje povodom aktuelnog albuma “Vivir Sin Miedo”, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Buika je jedna od najistaknutijih world music umetnika, zahvaljujući specifičnom glasu, harizmi i snažnoj pojavi, kao nekad Nina Simone ili Cesaria Evora.

“Strahovito poštujem pozornicu. Čak iako je ta pozornica u kuhinji vaše mame, za mene je to najbolja pozornica na svetu, jer nju magičnom ne čini prostor, već ljudi. Svaki put kad otvorim usta da zapevam nekome ko želi da me čuje, to je za mene magična stvar. Pošto u ovom j…nom svetu više niko ne sluša nikoga”, poručuje Buika.

Tokom godina sarađivala je sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anoushka Shankar, Seal, Nelly Furtado, Pat Metheny i Chick Corea, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pablom Almodovarom na filmu “La Piel Que Habito” (Koža u kojoj živim 2011).

“Gledajući je kako crpi iz tako različitih žanrova i spaja ih sa takvom gracioznošću i spontanošću, ne mogu se oteti utisku da joj predstoji svetla budućnost, dok god svedočimo kako beskrajno evoluira kao izvođač koji ne poznaje granice”, rekao je svojevremeno Almodovar.

Na albumu “Vivir Sin Miedo” (Živeti bez straha 2015) Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba – prirodna posledica decenije neprekidnih putovanja po svetu. Tamnoputa “Kraljica flamenka” autorka je devet od deset pesama na albumu koji prožimaju rege, raga, flamenko, arenbi (R&B), afrobit i gospel.

“Ponekad u muzičkom poslu ljudi rade ono što misle da će se publici dopasti. Međutim, to ograničava. Želim biti istinska… Radim samo ono što moje srce zahteva”, kaže Buika.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cenama od 1.600, 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Save