fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Clutch premijerno u Zagrebu

Clutch premijerno u Zagrebu

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

clutch
Clutch, underground rock heroji iz Marylanda, premijerno će nastupiti u našim krajevima, i to u nedjelju 21. kolovoza u zagrebačkom klubu Močvara.

Osnovani daleke 1991. Clutch su do danas objavili 11 studijskih albuma, surađivali s cijelim nizom velikih imena scene i u procesu postali vjerojatno najpoznatije ime žanra koji se danas naziva groove rock, kao jedan od podžanrova stoner rock pokreta. Ozbiljniji proboj bend je doživio petim izdanjem, “Pure Rock Fury”, objavljenim 2001. godine kada su zahvaljujući singlovima “Careful With That Mic”, “Immortal” i “Open Up The Border” ulovili zapažen airplay na američkim rock radio stanicama. Definitivnu globalnu afirmaciju doživjeli su albumima “Blast Tyrant”, “Robot Hive/Exodus” i “From Beale Street To Oblivion” objavljenim sredinom 2000-tih.

U svojoj karijeri Clutch su na turneje išli s imenima kao što su Motorhead i Mastodon, odsvirali su vjerojatno sve značajnije festivale na svijetu, a u Zagreb dolaze na turneji na kojoj promoviraju aktualno izdanje “Psychic Warfare”, objavljeno u listopadu prošle godine.

Ulaznice u prodaji idu već ove srijede, po early bird cijeni od 100 kn. Ta cijena traje do 11. travnja kada se penje na 120 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 140 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty old shop, Rockmark, Aquarius CD Shop te Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr