-

Chrysta Bell u aprilu u Beogradu

Krista BelNakon koncerta u Kulturnom centru Grad krajem 2017. godine, Krista Bel, zvezda poslednjeg Twin Peaks serijala u kom je tumačila lik seksi FBI agentice Tammy Preston, vraća se u Beograd 2. aprila u okviru svoje turneje FEELS LIKE LOVE Tour 2019. Kao i prošli put, koncert će se održati u okviru Paralel festivala, ovaj put u potpuno novom beogradskom klubu Jazz kantina Lisabon.

Kada je reč o muzičkom pravcu koji se može očekivati na koncertu, Krista Bel je kraljica eklektike u kojoj se paralelno mešaju new wave, post punk i dark disco, a čiji je muzički ukus formiran na najboljim uticajima Cavea, Bauhausa i Bowieja, kojima neretko odaje počast i obradama njihovih pesama, koje voli da izvodi i uživo.

Istovremeno, u muzici Kriste Bel i njenih saradnika (a ceo prethodni album je uradila s Davidom Lynchom i Johnom Parishom) oseća se i mističniji uticaj Massive Attack, PJ Harvey, Portishead… Sve zajedno Kristu Bel smartaju personifikacijom dreamy pop-a i kako pojedini kritičari navode „otelotvorenjem Linčovog surealizma“.

Ovde možete pročitati izveštaj sa prošlog koncerta.

https://www.youtube.com/embed/xQcKNEp89Js 

Najnovije vesti

Izdvajamo