fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Chris Eckman & The Frictions početkom aprila u Beogradu

Chris Eckman & The Frictions početkom aprila u Beogradu

Chris EckmanPored novosadskog koncerta, Chris Eckman & The Frictions će nastupiti i u Beogradu, 8. aprila u klubu Elektropionir.

Chris Eckman je osnivač, multi-instrumentalista, glavni vocal uz Carlu Torgerson kao i autor svih pesama u kultnom indie/folk/rock bendu The Walkabouts. Od nastanka 1983. godine do danas The Walkabouts su objavili dve desetine albuma za ugledne izdavače kao što su Sub Pop, Glitterhouse i Virgin. Eckman je Srbiju često posećivao tokom poslednje decenije, a nastupao je i sa The Walkabouts ili samo sa Carlom – kao Chris & Carla – ili sa nekim od svojih balkanskih projekata ili muzičkih partnera (The Frictions, Žiga Golob). Eckman je radio i kao producent sa grupom Bambi Molesters, a sa članovima tog kultnog benda, imao je/ima zajedničku grupu The Strange. Producent je bio nekoliko vanserijskih albuma svojih prijatelja Stiva Vina (Steve Wynn) i Willard Grant Conspiracy. Član je i Dirtmusic, koji pored njega čini i Hugo Race (ex-Bad Seed ).

Svaka generacija ima svog lidera, onog koji vidi celu sliku i koji zna da prepozna trendove, želje publike i senzibilitet muzičara koji ga okružuju i to sve zapakuje u pesme i albume koji će biti “uputstvo za upotrebu” za generacije koje dolaze. Chris Eckman je taj, onaj koji spaja Neila Younga i Toma Verlaina, Boba Dylana i Stevea Wynna, afrički bluz sa sevdalinkom, slovenački pop sa “amerikanom”.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u kafeu Šikarica i u Zaokretu po ceni od 800 dinara.