fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Chris Eckman & The Frictions besplatno u Novom Sadu

Chris Eckman & The Frictions besplatno u Novom Sadu

Chris Eckman and The FrictionsChris Eckman će sa svojim pratećim bendom će sa svojim pratećim slovenačkim bendom The Frictions nastupiti u Novom Sadu 7. aprila u okviru manifestacije “Dani Americane” u Firchie Think Tank-u.

Chris Eckman je osnivač, multi-instrumentalista, glavni vocal uz Carlu Togerson kao i autor svih pesama u kultnom indie/folk/rock bendu The Walkabouts. Od nastanka 1983. godine do danas The Walkabouts su objavili nešto manje od 20 albuma za ugledne izdavače kao što su Sub Pop, Glitterhouse i Virgin. Eckman je naš region često posećivao tokom poslednje decenije, a nastupao je i sa The Walkabouts ili samo sa Karlom Torgensen – kao Chris & Carla – ili sa nekim od svojih balkanskih projekata (sa The Frictions npr). Eckman je radio i kao producent sa grupom The Bambi Molesters, a sa članovima tog kultnog benda, imao je zajedničku grupu The Strange. Producent je bio nekoliko vanserijskih albuma svojih prijatelja Steve Wynna i Willard Grant Conspiracy. Član je i Dirtmusic, koji pored njega čine Hugo Race (ex-Bad Seed ) i muzičari iz Malija.

The Frictions sviraju poletni, poetični rock & roll sa uticajima bendova kao što su Neil Young & Crazy Horse, Television, Dream Syndicate i naravno The Walkabouts. Prvi album ovog benda “Halogen Sky” objavljen je 2011. godine.

Chris Eckman iza sebe ima nekoliko solo albuma. Za potrebe albuma iz 2008 “Last Side of the Mountain” svi tekstovi su pozajmljeni iz pesama slovenačkog pjesnika Dane Zajca. Ostali muzički projekti uključuju “Dirtmusic” (sa Hugo Race & Chris Brokaw) i “L/O/N/G”, acoustic/electronic projekat sa Rupert Huberom iz bečkog “down-tempo” dua Tosca.

Ulaz na koncert je besplatan. Početak je zakazan za 22 časa.