-

NaslovnaVestiNajave koncerataChris Eckman i The Strange dolaze u Zagreb

Chris Eckman i The Strange dolaze u Zagreb

Chris EckmanU četvrtak, 16. aprila u zagrebačkom Vintage Industrial Baru koncert će održati sastav The Strange, koga predvodi gitarista Chris Eckman.

Grupa The Strange osnovana je 2004. godine. Iste godine objavili su iznimno hvaljen i danas kultni album “The Nights of Forgotten Films“. Album je sniman u Metro studiju u Ljubljani uz suradnju ko-producenta Phila Browna. Nakon što je album objavljen, The Strange su se otisnuli na letnju turneju sa Scottom McCaugheyjem (R.E.M., Minus 5, The Basseball Project..). Neke od snimaka sa te turneje mogu se čuti na drugom izdanju benda, EP-ju “Comin’ Undone” koji je objavljen krajem te iste godine.

Nakon 14 godina diskografske pauze, The Strange se vraćaju novim sjajnim albumom „Echo Chamber“ sa kojim su te 2018. oborili gotovo sve liste najboljih albuma i oduševili kritiku.

Ujedno su nominovani i za najbolji Evropski album te godine koju dodeljuje IMPALA, najveća evropska etiketa nezavisnih izdavača, a sa istim albumom osvojili su i prestižno priznanje za dizajnersko oblikovanje.

Postavu čine Chris Eckman (frontman američkog rock benda The Walkabouts) i članovi cenjenih sastava The Bambi Molesters, My Buddy Moose te brass sekcija koju čine trubač Andrej Jakuš i saksofonist Ozren Žnidarić.

Pretprodajna cena ulaznica iznosi 60 kuna, dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 80 kuna.

Najnovije vesti

Izdvajamo