-

NaslovnaVestiNajave koncerataCharlie Hunter & Lucy Woodward na Nišvilu 2020.

Charlie Hunter & Lucy Woodward na Nišvilu 2020.

Superduo koji čine Charlie Hunter i proslavljena britansko – američka pevačica Lucy Woodward nastupiće na Nišvillu 2020, u petak 14. avgusta.

Saradnja ovo dvoje muzičara počela je slučajno janura 2018. Hanter je imao zakazanu turneju po zapadnoj obali sa meksičkom pevačicom i gitaristkinjom Silvanom Estradom, ali ona nije dobila vizu za ulazak u USA. Kako je do prvog nastupa ostalo ješ svega 4 dana, činilo se da će turneja biti otkazana, ali je zajednički prijatelj iz grupe Snarky Puppy – Čarliju predložio da kao zamenu pozove Lusi. Već novembra iste godine uz podršku Hanterovog starog saradnika, bubnjara Derika Filipsa (Derrek Phillips) snimili su album “Music! Music! Music!”.

Na Nišvilu će s njima, kao inače na koncertima,  nastupiti još i bubnjar. Čarli Hanter je u žižu muzičke javnosti došao kada je počeo da svira na osmožičanoj gitari (koju je sam dizajnirao) a koja mu omogućava da istovremeno svira i bas linije i harmonije i melodiju.
Uspešan i kao kompozitor i bendlider, Čarli Hanter je sarađivao sa mnogim muzičarima među kojima su i Norah Jones, Mos Def, John Mayer, D’Angelo… Lusi Vudvard je nastupala   s grupom Snarky Puppy, a pevala je prateće vokale na albumima i koncertima mnogih muzičkih zvezda: Rod Stewart, Celine Dion, Chaka Khan, Joe Cocker, Barbara
Streisand….

Najnovije vesti

Izdvajamo