-

Changeover Festival se vraća ovog oktobra

Jedan od inauguralnih događaja, kojom je ruska koncertna agencija Connected obeležila prošlu godinu, Changeover Festival, ponovo se vraća krajem godine – ovaj put u trajanju od četiri dana, od 11. do 14. oktobra.

Changeover festival 2023 četvorodnevni multižanrovski muzički festival sa preko 50 izvođača-predstavnika nove evropske muzičke održaće se na različitim lokacijama u srcu Beograda koje obuhvataju klubove, kulturne centre, jedan hram, nekadašnje fabrike, sasvim jedinstvena mesta kao što su Katedrala Blažene Device Marije, klub DIM, Dom Omladine, Drugstore, KC Grad i Guvernanta bar.

Neki od prvih najavljenih izvođača su Giant Swan, elektronski duo iz Bristola; Horse Lords, perspektivni novitet na art rock sceni Baltimora; noise rock zvezde u usponu iz Pariza pod nazivom Psychotic Monks; kultni hip hop sastav St. Bossanova, i desetine drugih bendova iz drugih gradova različitog žanroskog opredeljenja.

Pored njih, u bogatoj ponudi festivala našlo se mesta za čuveni UK post-punk sastav The KVB; sajd-projekat Viktora Užakova iz Ploho, Bitcevsky Park; aktuelne ruske shoegazere, Blankenberge; ali i par imena poznatih po prošlim događajima agencije, poput domaće post-punk nade, Izleti, i energičnih Jazzbois.

Očekuje vas neposredno iskustvo sa same oštrice savremene alternative, a karte za događaj već su dostupne na zvaničnom sajtu projekta.

Najnovije vesti

Izdvajamo