-

Četvrto izdanje muzičkog festivala „Ljubav i Bes“ ovog vikenda u Novom Sadu

Kurve
Kurve
Četvrto izdanje muzičkog festivala „Ljubav i Bes“, održaće se ovog vikenda, 10. i 11. septembra 2021. godine, u Borisovom Ateljeu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.
Na ovogodišnjoj maifestaciji nastupiće petnaestak alternativnih bendova i DJ-eva iz zemlje i regiona.
Stoner metal Torn From Earth iz Mađarske, rokenrol-pankeri Kurve iz Zagreba, Hornsman Coyote iz Beograda, domaći Lost Propelleros i De Limanos su samo neki od izvođača koji će za vikend pod vedrim nebom u prijatnom ambijentu Borisovog Ateljea predstaviti svoj rad.
Dnevna ulaznica za ovu manifestaciju košta 700 dinara i može se kupiti u kafiću Crni ovan, u centru Novog Sada.
Ljubav i Bes je DIY (Do it yourself-uradi sam) manifestacija koju prave drugari za drugarice, drugarice za drugare…i sve one koji žele da se zabave, slušaju dobru muziku na kvalitetnom ozvučenju, u prijatnom ambijentu.
„Nikako nismo zadovoljni programom koji nam nude državne institucije kulture, isto tako se grozimo tezgarskih nastupa raznoraznih cover i tribute bendova po kojekakvim klubovima, trgovima i kafanama. Nismo ni preterani fanovi „Kulturnih stanica“, kao ni firme koja ih stvara. Muka nam je od toga da zbog raznoraznih menadžera i mešetara valjani bendovi, producenti, DJevi, kao i vizuelni umetnici ne dobijaju priliku da predstave svoj rad na valjan način. Jednostavno, imamo potrebu za nečim drugačijim, a to nešto drugačije, nam niko drugi napraviti neće, pa smo zasukali rukave. Ljubav i bes je nas odgovor!
Pritom, da ne bude zabune, kad kazemo da je Ljubav i bes andergraund, subkulturna, manifestacija, to stvarno i mislimo. Sami dizajniramo propagandni materijal, sami montiramo i postavljamo bine, rasvetu, ozvučenje, sami čistimo smeće. Mi nismo NGO, ne finansira nas grad, ne finansira nas država, niti smo strani plaćenici.“, navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti

Izdvajamo