-

Četvrti Bad Music Boogaloo u junu u Beogradu

Endless BoogieNakon tri godine pauze, novi, četvrti po redu Bad Music Boogaloo održaće se 18. juna u KC Gradu. Tokom skoro šest sati žive svirke, od 18h do 23:58h, pred beogradskom publikom će nastupiti: Bag of Dicks, LHD, Elli de Mon, James Leg i Endless Boogie.

Bag of Dicks su beogradski bend koji u svojoj muzici meša uticaje bluza, panka i surf roka.

LHD je trio iz Hrvatske koji čine Lada, Hrvoje i Dinko iz nekadašnjih The Bambi Molestersa. Nastupom na festivalu ćeujedno promovisati svoj debitantski album Off The Grid, objavljen pre par dana.

Elli de Mon je muzičarka iz Italije i nastupa kao one-woman band. U svojoj muzici kombiuje nasleđe ranog bluza i garažnog panka. Za sobom ima šest albuma, dve knjige, a scenu je delila sa John Spencer Blues Explosion, Cedricom Burnsideom i drugim velikanima.

James Leg, razuzdani pijanista iz Tenesija, je već dugo miljenik beogradske publike.  Prvi od poznatijih bendova u kojima se pojavio bili su The Immortal Lee County Killers po čijem je raspadu formirao Black Diamond Heavies 2004. godine. Gitarista Mark “Porkchop” Holder 2006. napušta bend i to preostale 2/3 navodi da se zamisle kako da nastave dalje, gde donose potpuno ispravnu odluku – bez gitare! Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnjevima, a sa novom postavom Black Diamond Heavies su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: električni klavir/vokal + bubnjevi. Pored matičnog, James svira svoj instrument i peva u Cut In The Hill Gang, još jednom važnom američkom garage/blues/punk sastavu nastalom na pepelu Soledad Brothers.

Nakon raspada Black Diamond Heavies, Leg započinje solo karijeru. Do sad je snimio tri solo albuma, na kojima je nastavio da istražuje granice električnog klavira, žanrovski se krećući od garažnog roka ka bluzu, gospelu i soulu.

Domaća publika će, posle više od dve godine, imati priliku da se ponovo susretne sa Legom.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo